onsdag 12 maj 2010

Flytta innehåll från/till iPhone eller iPod

Av och till dyker frågor upp hur man för över mediafiler och annat innehåll mellan en iPhone eller iPod och en annan Mac (eller Windows PC) än den som ens mediaspelare är synkad till. Itunes är gjort så att man styr mediaspelarens innehåller från iTunes. Itunes innehåller huvudbiblioteket som enheten synkas mot. Väljer man ett annat iTunes bibliotek så ersätter iTunes innehållet i mediaspelaren med det nya biblioteket, vilket inte alltid är det man vill.

En lösning på detta är att använda ett USB-minne och föra över mediainformation från ett iTunes bibliotek till ett annat.

Om man vill använda mediaspelaren - iPhone eller iPod - för att föra över filer, ja då finns det flera program som möjliggör detta. Min egen favorit är TouchCopy. TouchCopy finns till både Mac och Windows PC. Det ger dig full kontroll över mediafilerna i iPhone eller iPod och faktiskt även kontroll över annan information som SMS, kalenderuppgifter och kontakter. Du är fri att föra över den information som du vill mellan datorn och mediaspelaren i detta program, fram och tillbaka som du önskar. TouchCopy kör du separat, så iTunes behöver inte ens vara igång. (om iTunes startar automatiskt när du stoppar in spelaren så rekommenderas att du avslutar iTunes).

Det är ett köpeprogram, men om du ofta har behov av att flytta information till - från iPhone eller iPod så är det värt den ringa kostnaden på ett par hundralappar.

Bästa hälsningar från mig
Raphael Mabo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar